Laatste nieuws en verhalen

Claudia schrijft met meerdere schrijfmaatjes een paar keer per maand. Soms komt er iets opborrelen uit de kleine opdrachtjes die ze elkaar geven dat het tot een kort verhaal schopt. Die verhalen lees je hier, net als de nieuwtjes op het gebied van gepubliceerde verhalen.

Gepubliceerd werk

Reizend het jaar door

4 feelgoodnovelles in één paperback

Vier seizoenen, vier verhalen, vier keer op reis en vier keer actief. Je vindt het allemaal terug in de feelgoodbundel ‘Reizend het jaar door’.

In het lenteverhaal ‘De backpacker’ gaan Naomi en Hans te voet op reis van Groningen naar Zuid-Frankrijk. Tijdens deze reis leren de kersverse geliefden elkaar én zichzelf beter kennen.

Annelies vertrekt in het zomerverhaal ‘Stalperikelen’ naar een handelsstal in Duitsland om haar droom waar te maken. Al snel twijfelt ze of ze daar wel goed aan heeft gedaan.

Als de lang uitgestelde fietsreis door Californië in de herfst eindelijk aanbreekt, blijkt dat Frederique en Petra minder met elkaar gemeen hebben dan ze aanvankelijk dachten. Hun heuvelige tocht gaat letterlijk en figuurlijk ‘Van dal tot dal’.

In het afsluitende winterverhaal ‘Op glad ijs’ beleeft Linda haar eerste wintersport. Wanneer ze de ski’s verruilt voor haar schaatsen, komt ze de knappe Thomas tegen en verandert haar hele vakantie.

Reizend het jaar door | zomerverhaal | 21 juni 2023

Een leven op wielen

Debuutroman over het hervinden van je kracht

Mathijs de Waard (22 jaar) is maandenlang gericht geweest op zijn wielercarrière, als hij in het najaar eindelijk lucht voelt om met zijn vrienden te gaan stappen verloopt die avond loopt geheel anders dan gepland. De jongens raken betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Toekomstplannen worden wreed verstoord. Hoe pakken de vrienden hun leven weer op?

‘Een leven op wielen’ neemt je als lezer mee door de eerste twee jaar na het ongeluk. Het schurende besef dat alles is veranderd lijkt Mathijs op sommige momenten te overweldigen.

Deze roman is ook uitermate geschikt voor New Adult & Young Adult lezers. Ondanks de heftige onderwerpen blijft er altijd een ondertoon van hoop.

 

Reizend het jaar door | zomerverhaal | 21 juni 2023

De wereld ruikt naar gras

Bloemlezing van de Drentse Schrieverskring

Recent verscheen de nieuwe bloemlezing met gedichten en verhalen van DSK leden. De teksten zijn deels in de streektaal en deels in het Nederlands geschreven.

Van deze auteurs is werk opgenomen in de bloemlezing: Johan Bordewijk, Rob Boudestein, Annije Maria Brans, Delia Bremer, Anne Doornbos, Cécile Evers, Jan Fens, Silvia Fledderus, Jos Govaarts, Gijsje Gramsma, Willem Haandrikman, Jan Harbers, Ben Hoogland, Mischa van Huijstee, Johanna Koetse, Marga Kool, Klaas Koops, Martin Koster, Sacha Landkroon, Paula Laning, Nicolette Leenstra, Light Verse Collectief, Jenny Anna Linde, Annie Martens, Egbert Meijers, Albert Metselaar, Gerard Nijenhuis, Ton Peters, Ruth Post, Suze Sanders, Alie Seubers, HarmG Sijnstra, Claudia Stinne, Tonko Ufkes, Peter Veen, Jan Veenstra, John B. Vorenkamp, Ria Westerhuis, Atze van der Wijk.

De wereld ruikt naar gras telt 130 pagina’s en kost 17,50. Bestellen kan door een mailtje te sturen naar drentseschrieverskring@gmail.com

Reizend het jaar door | zomerverhaal | 21 juni 2023

Het verborgen pad

Schrijverscollectief A t/m Z

Tijdens het theater- en schooljaar 2021/2022 was Coevorden de culturele gemeente van Drenthe.

Het thema ‘Verbonden in Verhalen’ sprak vier schrijvers uit de voormalige gemeente Zweeloo dusdanig aan, dat ze besloten om samen een verhaal te creëren. Jos Govaarts, Jeannette Hachmang, Claudia Stinne en Victor Vergeer, verenigden zich in het ‘Schrijverscollectief van A tot en met Z’, genoemd naar de dorpen Aalden en Zweeloo waar zij wonen én omdat zij als schrijvers de letters van het alfabet tot hun beschikking hebben om teksten mee te maken.

Laatste nieuws

Losse verhalen vanuit schrijfclubjes

 

Rondeel ‘Het wad’

Maandelijks kom ik met een paar andere schrijvers bij elkaar via Zoom. Janine van de Raadt – Schrijfcoach en schrijver organiseert dan ‘Samen Pennen’. In mei 2023 was het thema van de avond 'Het wad' en nadat we een aantal opdrachtjes gedaan hadden (van elk...

Twee schotten en heel veel whisky

Maandelijks kom ik met een paar andere schrijvers bij elkaar via Zoom. Janine van de Raadt – Schrijfcoach en schrijver organiseert dan 'Samen Pennen'. Aan de hand van korte opdrachtjes schrijven we steeds 10-15 minuten. Hieronder lees je mijn uitwerking van de...

Shakespeariaanse liefde

Winnend verhaal Elke maand schrijf ik met mijn schrijfkameraad Saskia een ochtendje via Zoom. Deze keer gebruikten  we de schrijfwedstrijd van Kelly Meulenberg als inspiratiebron. Met onderstaand verhaal heb ik diezelfde schrijfwedstrijd zelfs...

Bekijk de wereld vanuit een voorwerp

Elke maand schrijf ik met mijn schrijfkameraad Saskia een ochtendje via Zoom. Deze keer gebruikten we een oefening uit ‘Een jaar lang schrijven’ van Janine van de Raadt – Schrijfcoach en schrijver. De opdracht was: schrijf vanuit een voorwerp… Je leest hieronder...

Lekker lui

Elke maand schrijf ik met mijn schrijfkameraad Saskia een ochtendje via Zoom. Deze keer gebruikten  we de schrijfwedstrijd van Kelly Meulenberg als inspiratiebron Een zomers strand, wat kan je dáár naar verlangen! Stilletjes liggen met een roman in je handen....

Brandend hete curry

Maandelijks kom ik met een paar andere schrijvers bij elkaar via Zoom. Janine van de Raadt – Schrijfcoach en schrijver organiseert dan ‘Samen Pennen’. Aan de hand van korte opdrachtjes schrijven we steeds 10-15 minuten. Hieronder lees je mijn uitwerking van...

Pin It on Pinterest