Een leven op wielen

Mijn debuutroman haalde de top 3 van de Indie Awards bij de publieksprijzen.

Als lezer kijk je vanuit de ogen van Mathijs, zijn broertje en zijn beste vrienden. Een vriendengroep die zich moet herpakken na een heftig auto-ongeluk. Iedereen doorloopt het acceptatieproces op zijn eigen manier. Hoewel verdriet en moeilijkheden aan bod komen, is er altijd een ondertoon van hoop.

 

Een verhaal over acceptatie, kracht, doorzettingsvermogen en vriendschap

Mathijs de Waard (22 jaar) is een veelbelovend wielertalent met een profcontract. Nadat zijn focus maandenlang op het wedstrijdseizoen gericht is geweest, voelt hij in het najaar eindelijk lucht om met zijn vrienden te gaan stappen. Die avond loopt anders dan gepland.
De jongens raken betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. De gevolgen voor de betrokkenen en hun naasten zijn ingrijpend. Toekomstplannen worden wreed verstoord. Ze doorlopen het acceptatieproces op hun eigen manier. Hebben de vrienden genoeg veerkracht om hier doorheen te komen?

Publieksprijs

‘Een leven op wielen’ is door stemmen van het Nederlandse publiek op de shortlist terecht gekomen bij de Indie Awards, in de categorie ‘beste boek van 2021‘!

Dit zeiden lezers over het boek:

Het is een origineel verhaal zonder clichés. Daarnaast is het prachtig op papier gezet en de titel is perfect gekozen.

Het boek is ontzettend beeldend beschreven, waardoor het verhaal zich als een film in mijn hoofd afspeelde.

Een debuut om u tegen te zeggen. Heftige gebeurtenissen afgewisseld met ware liefde. Een echte aanrader.

Mooie woorden van de lezers

 

|

Vanaf de eerste bladzijde word je in het verhaal gezogen.

De heftige gebeurtenissen worden verteld zonder dat het drama ‘over the top’ is. Auteur Claudia Stinne houdt de lezer met beide benen op de grond.
De wisselende perspectieven zorgen voor vaart in het verhaal en maken dat je meeleeft met de personages. Het verhaal, en met name Mathijs, blijft in je hoofd zitten. Mathijs is iemand van wie je gaat houden en voor wie je wilt dat alles goed komt.
Het is Claudia gelukt om de verschillende verhaallijnen op een prachtige manier met elkaar te verbinden en de cirkel rond te maken. Het is een boek waar je in blijft lezen.

|

"Een leven op wielen” heeft mij écht geraakt

Het verhaal begint heftig en daardoor ben je meteen geboeid.
Bijna iedereen heeft in zijn omgeving wel íemand, die een ongeluk, beroerte oid heeft meegemaakt. In dit boek kun je, van binnenuit meevoelen wat voor impact zoiets heeft op een mensenleven én op de naasten. Daardoor las ik af en toe met de tranen in mijn ogen.
De hoofdpersoon Mathijs en zijn vriendenkring hebben veel moeilijkheden te overwinnen en dat doen ze op een manier die respect afdwingt. Daardoor blijf je nieuwsgierig over hoe het verdergaat.
Je wilt doorlezen, maar je vindt het jammer als het boek uit is.
Dus Claudia, graag een vervolg want Mathijs en zijn vrienden voelen als dierbaren voor mij.

Pin It on Pinterest