Over mij

In 2020 startte ik mijn eigen bedrijf Gezonde Spanning Coaching, waarvoor ik als gedragscoach en leefstijlcoach werk.
In het begin focuste ik mij voornamelijk op het bijstaan van vrouwen die wilden afvallen zonder dieet, ook wel intuïtief eten genoemd. Hiervoor kan je nog steeds bij mij terecht.

Na het behalen van mijn tweede coach-diploma (via ICM, waardoor ik nu NOBCO geaccrediteerd ben) verlegde ik mijn focus naar het bijstaan van mensen met een chronische ziekte, beperking of handicap.

Via de ACT methodiek help ik je graag naar een waardevol leven. Een leven waarin je doet wat je kan, binnen je eigen mogelijkheden om te komen waar je graag wil zijn. Hierbij help ik je om om de (beperkte) energie die je hebt te besteden aan dingen die er echt toe doen.

Positiviteit is in het leven heel belangrijk en helpend, maar toch spelen er zoveel andere emoties mee. In onze huidige samenleving is er weinig plek voor de emoties die we als ‘negatief’ bestempelen. Door die weg te drukken zijn ze niet werkelijk weg. Het uiten en doorvoelen van die andere emoties (boosheid, verdriet, angst en allerlei afgeleiden ervan zoals jaloezie, afgunst, of het onvermogen om te accepteren wat er op je pad is gekomen) is noodzakelijk om ten volle te leven.

Ik help je daarbij en neem je als het ware bij de hand om je langs alle hindernissen te loodsen. Je doet het zelf, maar niet alleen.

De koningin van de motivatie

Ik ben ‘de koningin van de motivatie! Alle (oud) klanten geven aan dat ze door mijn enthousiasme met een boost uit een gesprek komen en als je chatcoaching volgt weet je zeker dat je een paar keer per week een ‘power up’ krijgt om jouw gewenste verandering door te zetten.

Maar, ik speel geen mooi weer als het er niet is. Ik gun jou ook eerlijk de tijd om stil te staan bij de dingen in het leven die nu eenmaal niet leuk zijn. Dat hoort erbij, ook al is het niet altijd fijn om door die fases heen te gaan.
Toch zul je merken dat het makkelijker is om verder te gaan als je ook de emoties die ‘de samenleving’ als negatief bestempelt de ruimte geeft om er te mogen zijn.

Ben je benieuwd hoe dat werkt? Boek een gratis kennismakingsgesprek met me en ervaar zelf wat ik voor jou kan betekenen!

Schrijven

In het najaar van 2021 verscheen mijn debuutroman ‘Een leven op wielen’

In april 2022 kwam mijn boek in de top 3 van de Indie Awards bij de publieksprijzen.

Een leven op wielen is een verhaal over  over acceptatie, kracht, doorzettingsvermogen en vriendschap. Als lezer kijk je vanuit de ogen van Mathijs, zijn broertje en zijn beste vrienden. Een vriendengroep die zich moet herpakken na een heftig auto-ongeluk. Iedereen doorloopt het acceptatieproces op zijn eigen manier. Hoewel verdriet en moeilijkheden aan bod komen, is er altijd iets van hoop.

De boodschap is dat het hoe dan ook goed komt, al is het misschien anders dan verwacht.

Voor deze roman deed ik grondige research

zo grondig zelfs dat ik mijn partner Salvador er door leerde kennen. In dit artikel lees je hoe wij elkaar vonden.

Het schrijven van deze roman is als een wedstrijd geweest, waaraan vele trainingsuren vooraf gingen. Schrijven, schaven en schrappen aan de roman zelf, maar ook veel losstaande oefening om mijn technieken te verbeteren.

Zo zit ik bij een schrijfclub en plan ik regelmatig een (digitale) schrijfsessie met één van mijn schrijfvriendinnen. Daarbij geven we elkaar korte opdrachtjes tijdens de sessie of ‘huiswerk’ voor grotere opdrachten. Ik deed ook mee aan een aantal schrijfwedstrijden, waarbij ik één keer als winnaar werd uitgeroepen.

Op mijn werk viel het op dat ik van schrijven hou, nog voor ik dat openlijk durfde te vertellen (want dat voelde als zo’n grote stap) en op die manier kwam ik via via als blogster van het eerste uur bij ‘Floorzorgt.nl’ een platform voor en door zorgmedewerkers en later als auteur bij ‘Dwarslaesie Magazine’ en als blogger bij ‘Zettje in de goede richting’.

Mijn kwaliteiten

  • Goede luisteraar
  • Betrokken & empathisch
  • Gericht op het positieve: ook als jij ze niet meer ziet weet ik de successen te vinden in jouw verhaal, waardoor jij met een boost uit elk gesprek komt!
  • Betrouwbaar: jouw verhaal is veilig bij mij
  • Oprecht geïnteresseerd in jou als persoon en hoe ik jou kan bijstaan zonder dat ik het voor je uit handen neem: je doet het zelf, maar niet alleen
  • Ik oordeel niet en zeg toch waar het op staat (respectvol confronteren), waardoor je bij mij verder komt dan wanneer je je verhaal aan een vriend(in) vertelt; zie ook mijn blog over de redenen om voor coaching te kiezen
  • Jarenlange ervaring met coaching. Mensen komen graag met hun verhaal bij mij al sinds ik in 2000 begon met het geven van paardrijlessen help ik mensen over hun angsten heen en deed ik aan ‘indirecte coaching

Weetjes

Ik woon samen met mijn vriend Salvador. We zijn bewust kinderloos en hebben twee katten.

Wij spelen graag bordspellen met vrienden; Ticket to Ride, Sint Petersburg en El Dorado zijn momenteel favoriet. We houden van lang tafelen, kletsen en Bourgondische gezelligheid. Daarnaast gaan we graag op reis.

Mijn hobby’s zijn lezen (veelal via luisterboeken, omdat het lekker te combineren is met bijvoorbeeld het huishouden, autorijden en wandelen). Verder ontspan ik graag met (power) yoga, doe ik aan Bootcamp en ga ik naar HIIT lessen.

 

Pin It on Pinterest