Reizend het jaar door

Na het verschijnen van mijn debuutroman  ‘Een leven op wielen’ (2021) zat ik niet stil. Na ‘Het verborgen pad’ (geschreven met het schrijverscollectief A t/m Z ter gelegenheid van Coevorden als culturele gemeente) verscheen in december 2023 ‘Reizend het jaar door’. Een bundel met vier feelgoodnovelles die los van elkaar te lezen zijn. Al is er onderlinge samenhang, doordat er telkens een personage terugkomt in het volgende verhaal! Je komt dus wel elke keer gezellig een bekende tegen.

In alle vier de verhalen staat reizen centraal en zijn de personages actief bezig. De novelles spelen elk in een verschillend seizoen.  Dit boek is lekker lui leesvoer voor een vrije (zon)dag!

Als je de e-books via de webshop koopt, krijg je korting op de aanschaf van het papieren exemplaar.  De ultieme manier om laagdrempelig kennis te maken met Claudia Stinne als auteur!

 

Reizend het jaar door - Claudia Stinne - boekpresentatie

De backpacker – lenteverhaal

Als Naomi schuilt voor de regen komt ze de intrigerende Hans tegen. Hij heeft zijn huis verkocht, zijn baan opgezegd en is te voet onderweg naar Zuid-Frankrijk. Het tweetal raakt aan de praat en Naomi nodigt hem bij haar thuis uit. Wat deze ontmoeting bij haar zal losmaken, kan ze dan nog niet vermoeden…

Stalperikelen – zomerverhaal

Annelies is toe aan een nieuwe levensfase. Nadat ze is bedrogen door haar ex en haar beste vriendin is vertrokken naar het buitenland, houdt niets haar nog langer in Nederland. Ze besluit om haar langgekoesterde droom na te jagen en aan het werk te gaan als ‘stalruiter’ in Zuid-Duitsland. Al gauw blijkt die wereld anders te zijn dan ze dacht…

Van dal tot dal – herfstverhaal

Frederique en Petra gaan samen op toertocht door de Verenigde Staten. Deze fietsvakantie is al een paar keer uitgesteld. Toen ze het planden paste deze reis helemaal in de levensfase van de vriendinnen. Nu ze een paar jaar verder zijn, is er van alles veranderd. Er liggen de dames flinke obstakels te wachten en dat begint al in het vliegtuig… Zal hun vriendschap deze tocht van vallei naar vallei doorstaan?

Op glad ijs – Winterverhaal

Linda en Irene zijn totaal verschillend, ook al zijn ze nichtjes en goede vriendinnen. Deze winter zijn ze voor het eerst samen op wintersport. Irene staat van jongs af aan op de ski’s. Linda vindt het spannend en besluit om te gaan schaatsen. Als ze valt, lijkt de hele vakantie te mislukken. Of toch niet?

Dit verhaal is het sluitstuk van de bundel ‘Reizend het jaar door’.

Recensie 'De Backpacker'

Recensie

Dit zeiden lezers over de verschenen verhalen:

“Ik zag een wandelaar met een kleine backpack en halflang blond haar. Hij bekeek aandachtig bloesem in een boom. Toen moest ik direct aan dit lenteverhaal denken. Een verhaal dat je zo bijblijft is een goed verhaal. Ik ben groot fan van Claudia’s werk.”

Janine van de Raadt – schrijfinspirator

 Deze verhalen hebben zoveel moois dat me greep en vooral liet nadenken over mijn eigen leven. Zeer hedendaagse thema’s en verhalen, met de juiste details en weetjes.” Missp_her_books_read – Boekblogger

“Ik was helemaal terug in de VS! Mijn eigen vakantieherinneringen werden lekker getriggerd door dit herfstverhaal.”

Elkie in ’t Ven 

“Thomas is zo leuk neergezet. Hij brengt een glimlach op m’n gezicht. Wat een fijn liefdesverhaal.”

Sanne Visch – redacteur

Koop 'Een leven op wielen' en 'Reizend het jaar door' en krijg 'Het verborgen pad' er gratis bij

Pin It on Pinterest