Reizend het jaar door

Na het verschijnen van mijn debuutroman in het najaar van 2021 zat ik niet stil. In september 2022 verscheen de verhalenbundel ‘Het verborgen pad’, die ik ter gelegenheid van Coevorden als culturele gemeente schreef met het schrijverscollectief A t/m Z.
Vanaf de lente van 2023 verschijnen er telkens korte seizoensverhalen  van mijn hand, die begin 2024 gebundeld worden tot het boek ‘Reizend het jaar door’. 
Uniek aan de verhalen uit deze bundel is dat je ze los van elkaar kunt lezen, maar dat er telkens een personage terugkomt in het volgende verhaal.

In alle vier de verhalen staat reizen centraal, zijn de personages actief en natuurlijk spelen ze in het seizoen waarin ze uitkomen.  Het is lekker lui leesvoer voor een vrije (zon)dag!

Als je de e-books via deze webshop koopt, krijg je korting op de aanschaf van het papieren exemplaar. 

 

Reizend het jaar door cover reveal

De backpacker – lenteverhaal

Als Naomi schuilt voor de regen komt ze de intrigerende Hans tegen. Hij heeft zijn huis verkocht, zijn baan opgezegd en is te voet onderweg naar Zuid-Frankrijk. Het tweetal raakt aan de praat en Naomi nodigt hem bij haar thuis uit. Wat deze ontmoeting bij haar zal losmaken, kan ze dan nog niet vermoeden…

Stalperikelen – zomerverhaal

Annelies is toe aan een nieuwe levensfase. Nadat ze is bedrogen door haar ex en haar beste vriendin is vertrokken naar het buitenland, houdt niets haar nog langer in Nederland. Ze besluit om haar langgekoesterde droom na te jagen en aan het werk te gaan als ‘stalruiter’ in Zuid-Duitsland. Al gauw blijkt die wereld anders te zijn dan ze dacht…

Van dal tot dal – herfstverhaal

Frederique en Petra gaan samen op toertocht door de Verenigde Staten. Deze fietsvakantie is al een paar keer uitgesteld. Toen ze het planden paste deze reis helemaal in de levensfase van de vriendinnen. Nu ze een paar jaar verder zijn, is er van alles veranderd. Er liggen de dames heel wat obstakels te wachten en dat begint al in het vliegtuig… Zal hun vriendschap deze tocht van vallei naar vallei doorstaan?

Winterverhaal

Linda en Irene zijn totaal verschillend, ook al zijn ze nichtjes en goede vriendinnen. Deze winter zijn ze voor het eerst samen op wintersport. Irene staat van jongs af aan op de ski’s. Linda vindt het spannend en besluit om te gaan schaatsen. Als ze valt, lijkt de hele vakantie te mislukken. Of toch niet?

Dit verhaal is het sluitstuk van de bundel ‘Reizend het jaar door’.

Wil je op de hoogte blijven?
Ja, ik wil graag weten wanneer de nieuwe verhalen verschijnen!
Reizend het jaar door
Marketing door
Recensie 'De Backpacker'

Recensie

Dit zeiden lezers over de verschenen verhalen:

Vanochtend kwam ik een wandelaar tegen met een kleine backpack. Hij had halflang blond haar, maar niet in een vet staartje. Ik moest meteen aan het lenteverhaal denken. Als ik op zulke momenten aan een boek denk, moet het wel een heel goed verhaal zijn. Ik ben een groot fan. Je hebt weer iets moois neergezet. Complimenten

Een natte ontmoeting op een onverwacht moment zal de levens van Naomi en Hans doen veranderen.
Claudia Stinne heeft in deze novelle zoveel moois gestoken dat me greep en vooral liet nadenken over je eigen leven. Welke route volg je, waar ligt de balans van werk, persoonlijke ontwikkelingen, maatschappij en milieu.
Het laat zien dat relaties meer is dan graag zien! Het is werken aan, leven met en compromissen sluiten, zeker als je enkel op elkaar bent aangewezen.
Een zeer hedendaags thema en verhaal, dat vinnig en met de juiste details en weetjes is geschreven.
Ik ben zeer aangenaam verrast door dit verhaal!

Pin It on Pinterest