Het verborgen pad – Schrijverscollectief A t/m Z

door | 17-05-2022 | Laatste nieuws auteur

Schrijverscollectief A t/m Z

Tijdens het theater- en schooljaar 2021/2022 is Coevorden de culturele gemeente van Drenthe.

Het thema ‘Verbonden in Verhalen’ sprak vier schrijvers uit de voormalige gemeente Zweeloo dusdanig aan, dat ze besloten om samen een verhaal te creëren. Jos Govaarts, Jeannette Hachmang, Claudia Stinne en Victor Vergeer, verenigden zich in het ‘Schrijverscollectief van A tot en met Z’, genoemd naar de dorpen Aalden en Zweeloo waar zij wonen én omdat zij als schrijvers de letters van het alfabet tot hun beschikking hebben om teksten mee te maken.

Viertal schrijft voor én over de voormalige gemeente Zweeloo
U las al eerder over dit viertal (in OEK nr. 4 van 26 januari 2022). Zij kregen een deel van het dorpsbudget, dat zij zullen gebruiken voor het redigeren, drukken en promoten van hun verhaal. Het boek dat uitgegeven wordt komt in september beschikbaar, hierover volgt later meer informatie.

De afgelopen tijd is het viertal een paar keer bij elkaar gekomen om te brainstormen over de verhaalopzet. Toen het grote raamwerk voor ‘het verborgen pad’ bedacht was zijn ze ieder voor zich aan het schrijven gegaan. Inmiddels zijn de afzonderlijke verhalen grotendeels klaar en gaat het viertal gezamenlijk het verbindende geheel schrijven, waarin deze verhalen komen te staan. Daarna volgen nog een paar maanden van schaven, perfectioneren en afronden voor het verhaal in juli geredigeerd zal worden.

Korte beschrijving
In ‘Het verborgen pad’ gaan vier wandelaars, die elkaar amper kennen, naar aanleiding van een mysterieuze uitnodiging met elkaar op stap. Tijdens de wandeling over de route van ‘het cultuurpad’ door de dorpen van de gemeente Coevorden komen er allerlei verhalen bij de wandelaars bovendrijven. Hoewel de verhalen een vleugje geschiedenis bevatten, betreft het een fictief verhaal. Locaties en gebeurtenissen zullen een link met de dorpen uit de voormalige gemeente Zweeloo hebben, maar zijn niet waargebeurd!

Trek alvast de agenda
In het weekend van 10 en 11 september 2022 krijgen Aalden en Zweeloo de kans om zich te presenteren tijdens de jaarlijkse schildersdag en open monumentendag, wanneer de route van het cultuurpad door onze dorpen komt. Dat is voor dit schrijverscollectief het ideale moment voor de boekpresentatie bij Grand Café LiBo. Ook hier wordt later nog meer over bekend gemaakt.

Bron: Oes Eig’n Kraantien 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest