Lekker lui

door | 23-06-2021 | Kort verhaal

Schrijfwedstrijd juni 2021 - Kelly Meulenberg

Elke maand schrijf ik met mijn schrijfkameraad Saskia een ochtendje via Zoom. Deze keer gebruikten  we de schrijfwedstrijd van Kelly Meulenberg als inspiratiebron

Een zomers strand, wat kan je dáár naar verlangen! Stilletjes liggen met een roman in je handen. Kalm wiegen in je hangmat met ruisende palmbomen om je heen. Een cocktail binnen handbereik. Af en toe even de zee in voor verkoeling. De inspannendste dagelijkse activiteit bestaand uit een wandelingetje naar een restaurant. En de volgende dag exact hetzelfde nog een keer.
Als ze haar ogen dichtdoet kan ze het plaatje zo oproepen, alsof het niet meer dan anderhalf jaar geleden is dat ze überhaupt op vakantie was. Alsof ze nu ooit iets anders doet dan liggen.
Het was haar ultieme vakantie: niks doen, drie weken per jaar lekker lui zijn. 
Ironisch bijna. 
Nu verplicht niks doen haar realiteit is geworden zou er toch een drastisch ander vakantieplan tegenover moeten staan. Wildwater raften, bergbeklimmen, parachutespringen of diepzeeduiken. Dat laatste klinkt nog het meest aantrekkelijk. De andere opties hadden die ondertoon van gevaar. Ze zat daar niet om verlegen. Eén keer je nek breken was ruimschoots voldoende.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest