Met Claudia je balans hervinden
Het leven is niet altijd makkelijk, zeker niet als je bord overvol ligt omdat jij (of je partner) een chronische aandoening, of beperking hebt. Leer om meer in balans te komen met behulp van deze blogs
Blogs
Zorg voor jezelf
In het vliegtuig wordt altijd gezegd dat je éérst jezelf in veiligheid moet brengen, voor je anderen kan helpen.
Toch gebeurt het geregeld dat wij onszelf op de laatste plaats zetten. Herken jij dat? Dat de belangen van iedereen voor gaan op je eigen behoeftes? Lees dan in dit blog wat je er tegen kan beginnen!
Time management
Veel mensen worstelen met het gevoel van ‘te veel moeten’ of ‘te weinig tijd hebben’.
In dit blog lees je handvatten om weer grip te krijgen op jouw agenda en je to do lijstje weer beheersbaar te maken.
Hoe moet je eten om af te vallen?
Wil weten hoe dat werkt… afvallen zonder dieet? Er zijn eigenlijk maar twee zaken om in de gaten te houden. Ik ze in een notendop aan je uit met een behulpzame ‘hongertabel’ erbij.
Waar komt een eetbui vandaan?
Hoe kan het dat je soms zomaar uit het niets een eetbui krijgt?
Nou, er zijn veel redenen te bedenken, maar één van de zaken waar nog niet veel over bekend is noem ik schakelmomenten.
Eetrust, wat is dat?
Eetrust bereik je door jezelf onvoorwaardelijke toestemming te geven om ALLES te mogen eten, om de goede reden (honger/trek) ongeacht welk voedingsmiddel dat is. Zonder labels op voeding (zoals goed en slecht, gezond en ongezond etc.)
Leiden of lijden?
Pijn hoort bij het leven.
Ellende is een gegeven, maar lijden creëren we zelf, door ons te verzetten tegen ‘de ellende’.
In onze samenleving heerst het misverstand dat je klachtenvrij kunt zijn als je maar hard je best doet. Ik kan je vertellen dat deze heersende mening niet waar is én dat het schadelijk is om erin te geloven.
Bouwstoffen voor je lichaam, 10 do’s & don’ts voor balans!
In dit blog lees je aan de hand van 10 overzichtelijke ‘do’s & don’ts’ de principes die je kunnen helpen om je bloedsuikerspiegel zo gelijkmatig mogelijk te houden.
Het betekent gelukkig niet dat je afscheid moet nemen van bepaalde voedingsmiddelen, je mag nog steeds ALLES eten… Lees snel verder hoe het dan wel zit!
Veranderen, hoe werkt dat?
Als je goede voornemens hebt, zal je vaak merken dat veranderen niet zo gemakkelijk is als je denkt.
In dit blog lees je waarom dat zo is, hoe je hersens op dit vlak werken en wat je dus het beste kunt doen om succesvol te veranderen.
Gebruik je cirkel van invloed en hou energie over
In dit blog vind je toepasbare tips om je invloed op de zaken om je heen te vergroten en jezelf meer op één te durven zetten. Op die manier kan je uiteindelijk ook beter voor anderen zorgen.
Vraag en antwoord pagina
In dit blog worden enkele veel gestelde vragen beantwoord. Je vindt onder andere antwoord op deze vragen: moet ik caloriëen tellen als ik wil afvallen, hoeveel moet ik sporten als ik wil afvallen, waarom werkt diëten niet, krijg ik dagmenu’s als ik jouw programma volg en wat houdt jouw methode in
Hoe gezond is gezond? Kan je ook overdrijven?
Wist je dat je ook té gezond kan leven? In de media staat het bol van de gezondheidsadviezen. Beweeg veel, eet gezond, rook niet, drink niet en ga zo maar door. In dit blog kan je lezen dat er ook nadelen kleven aan gezond leven.
Multitasking – waarom je slechts één ding tegelijk moet doen
Iedereen weet dat multitasking inefficiënt is, ook al voelt het vaak heel nuttig en productief. In dit blog test je hoe nadelig het werkelijk is en krijg je tips om je productiviteit werkelijk te verhogen.
Hangry zijn, wat is dat?
In dit blog lees je wat ‘hangry-zijn’ is, waar het door komt, wat je er aan kan doen en je leest ook wat je ‘natuurlijke gewicht’ is.
Is december jouw vrijbrief om alles te (vr)eten wat los en vastzit?
Zo’n maand vol met feestdagen… daarin kan je toch niet op de lijn letten? Hoor jij jezelf ook zulke dingen zeggen/denken? Zo van “ik begin in januari wel weer (opnieuw), dus ik geniet er nu nog maar even van…” met als gevolg dat je nóg meer eet....