Schrijfretraite met een Twist

Kom jij ook nooit aan schrijven toe? Zet je het wel op je to-do lijst, maar komen er altijd belangrijkere klussen om voorrang strijden?
Dan heb ik iets heel moois voor je!

Een volledig verzorgde midweek in de natuur.

 • Wanneer: 6 – 10  mei 2024
 • Waar: Hebelermeer Duitsland (2 km van de grens, net voorbij Emmen)
 • Wat:
  Indien gewenst sluit je aan bij de workshops over allerlei theoretische achtergronden waarmee je jouw verhaal/boek/manuscript verbetert. Er worden ook tal van praktische schrijfoefeningen geboden om je inspiratie te laten stromen!

  Tevens ben ik aanwezig als luisterend oor tijdens de hele schrijfretraite. Zoek me dus op als ‘sparring partner’ en we kunnen ‘bomen’ over de verhaalopbouw, spanningsboog en dergelijke, alles wat jij nodig hebt op schrijfgebied.

 • Door wie: Claudia Stinne is je schrijfcoach en Lieza Geuzinge verzorgt de accommodatie en alle maaltijden
 • Voor wie: iedereen met schrijfambities, je niveau maakt niet uit. We leren allemaal van elkaar!
 • Met wie: 4 tot 9 andere enthousiaste schrijvers (in spé)!
 • BONUS: yogalessen, sauna, kampvuur, gezelligheid en saamhorigheid!

Meer lezen? Scrol naar beneden!

Claudia Stinne en Lieza Geuzinge voor een bloeiende Rodondendronstruik met paarse bloemen

Wat krijg je precies tijdens de schrijfretraite?

Claudia Stinne - schrijfcoach - zit op de veranda in een schommelstoel met haar laptop

Schrijven Bij Lieza betekent;  omringd zijn door groen. Geheel verzorgd, in alle rust aan je verhaal werken. Met een schrijfcoach. Lekker helemaal weg van huis, in het buitenland zelfs, hoewel slechts twee kilometer van de Nederlandse grens en met Nederlandstaligen om je heen.

Bij goed weer zoek je één van de vele schrijfhoekjes op die de immense tuin te bieden heeft. Bij minder goed weer zijn er verschillende ruimtes waar je kunt schrijven.

Zit je even vast? Vraag dan hulp aan de aanwezige coach. Of maak je hoofd leeg door te wandelen, schommelen of de sauna in te duiken. Dan heb je zo weer inspiratie.

Bij Lieza organiseert vier keer per jaar een schrijfretraite, steeds van maandag tot en met vrijdag.

Ideaal voor mensen die geen tijd vinden om te schrijven én voor mensen die wel wat begeleiding kunnen gebruiken bij het schrijven. De schrijfcoach helpt je op gang door middel van workshops vol theorie en schrijfoefeningen. Ook buiten die vaste momenten om kan je de coach opzoeken en/of werk met je groepsgenoten delen als je dat wilt.

Schrijfcoaching

Claudia Stinne is ervaren auteur en coach.

In 2021 verscheen haar debuutroman Een leven op wielen, die gelijk een top 3 plek behaalde bij de publieksprijzen van de Indie Awards in de categorie Beste boek 2021. Inmiddels heeft Claudia ook een verzamelbundel met drie andere schrijvers uitgebracht en werkt zij aan haar tweede roman. Hiernaast schrijft zij blogs en artikelen voor diverse platforms.

In 2020 startte Claudia haar eigen coachbedrijf, waar zij mensen bijstaat rondom eetproblematiek en helpt zij om balans te hervinden als mensen te maken krijgen met een handicap of chronische aandoening.

Deze kwaliteiten maken haar dé juiste persoon om jou een sprong in je schrijfcarrière te laten maken.
Claudia geeft workshops vol theorie en praktische schrijfoefeningen. De rest van de dag kan je naar eigen wens invullen. De schrijfcoach is beschikbaar voor begeleiding en feedback. 

Bij Lieza

De locatie Bij Lieza is een grote, voormalige boerderij die liefdevol is omgebouwd tot woonhuis met verschillende gastenverblijven.

De enorme tuin met veel gras, oude bomen en prachtige bloemen en planten biedt veel mogelijkheid tot terugtrekken, lekker zitten, schrijven en tot rust komen. In de zon of in de schaduw, plekjes genoeg. Je kunt hier écht ongestoord werken aan jouw manuscript of verhaal-idee!

Je verblijft in een één of twee-persoonskamer. Als je wilt, kun je ook met je eigen camper of tent komen.
Bij Lieza verzorgt drie (vegetarische) maaltijden per dag met veel groente en fruit uit eigen tuin. Puur genieten dus en goed voor lijf en geest. Lieza is ook aanwezig voor één-op-één begeleiding als je vastloopt in je persoonlijke proces.

’s Avonds bespreek je – indien gewenst – bij een vuurtje de voortgang van je werk, kies je voor een gezellig bordspel, of juist afzondering om lekker verder te schrijven.

 

Prijzen

Twee-persoonskamer

In één van de huisjes op het terrein van Bij Lieza krijg jij een plekje toegewezen.

 • Het Zweedse huisje vind je hier
 • Informatie over Huisje Kakelbont vind je hier
 • Daarnaast zijn er tijdens de schrijfweek nog andere slaapplekken ingericht in kamer Relax, kamer Astro, of kamer Zweden.

All inclusive prijs €797,-

Privékamer

Op basis van beschrikbaarheid kan je voor een kleine toeslag ook een privékamer reserveren in:

 • Het Zweedse huisje
 • Huisje Kakelbont
 • Of één van de kamers (Relax, Astro, of Zweden).

All inclusive prijs €997,-

Eigen camper of tent

Op het ruime terrein is er volop plek om je eigen tent of camper mee te nemen.

Natuurlijk ben je dan goedkoper uit!

Gebruik maken van de gezamenlijke eet-en-relax-ruimte met keuken, douche en toilet is inbegrepen.

All inclusive prijs € 497,-
Lieza heeft (een) caravan(s) die je mag gebruiken voor een meerprijs van €100,-

Claudia Stinne - auteur

In mijn hoofd broeien allerlei nieuwe projecten! Ik ben onder andere bezig met het schrijven van een nieuw boek! Wil je daarvan op de hoogte blijven of zelfs meedenken over het verhaal?

Schrijf je dan snel in! Ik beloof dat je geen mailbox vol spam krijgt en vertel je maximaal twee keer per maand over uitsluitend relevante zaken.

Privacyverklaring

Bekijk hier onze Privacy Verklaring

Wil je op de hoogte blijven van al Claudia’s schrijfactiviteiten?

Schrijf je dan hiernaast in voor de persoonlijke mailing.

Je krijgt geen spam, geen opdringerige verkoopmailtjes met nu-of-nooit-aanbiedingen, maar je blijft wel op de hoogte van alles wat er op schrijfgebied gebeurt. Maximaal twee keer per maand. Beloofd!

Wil je meer lezen over mijzelf (met chronische hoofdpijn) en/of mijn vriend (met dwarslaesie) dan verwijs ik je graag naar mijn blogpagina! Hier kan je ons nog veel beter leren kennen.

Pin It on Pinterest